תקנון ביה”ס

תקנון בית ספר תיכון אורט מעלות

בית ספר “אורט מעלות” מבטיח את זכותו של כל תלמיד לחינוך, על פי אמנת זכויות האדם ואמנת זכויות הילד. לתלמידים בבית הספר זכויות ואף חובות שמטרתן הגנה על זכות בסיסית זו.

מטרת התקנון הבית ספרי:

יצירת התנאים לקיומה של אוירה חינוכית בונה, הבטחת מערכת יחסים תקינה והוגנת, קביעת נהלי משמעת, כבוד הדדי, זכויות וחובות. שמירה על התקנון תיצור מקום שנעים להיות בו, תוך הבטחת  עקרונות היסוד: כבוד ושוויון. ההנחה הבסיסית היא, כי זכותו הבסיסית של כל תלמיד להימצא בסביבה בטוחה ומוגנת מפני אלימות ופגיעה רגשית.

חלק מתפקידם של אנשי צוות בית הספר הוא להבטיח זכות זו בזמן השיעורים, בהפסקות ובכל עת בה התלמיד נמצא באחריות ביה”ס. הטיפול בעבירות משמעת ייעשה תוך שמירת זכותו של כל תלמיד להליך הוגן, להשמעת גרסתו לערעור על העונש ולבקשת הגנה מפני שרירות לב. גם אם עבר תלמיד עבירת משמעת – לא תיפגענה זכויותיו הבסיסיות. על בסיס זה הורכבו ארבעת העקרונות שעל בסיסם מושתתת תפיסת העולם החינוכית של ביה”ס.

  1. איכות חיים – יצירת סביבה נאה ומסודרת, המעניקה תחושת שייכות למוסד החינוכי לכל   באי בית הספר.
  2. מוגנות וביטחון – כל באי בית הספר ייהנו מתחושת מוגנות וביטחון בשטחי בית הספר. פגיעה פיזית או מילולית אסורה בהחלט. כל מקרה אלימות ע”פ היררכיה בטיפול, בהתאם לחומרת המקרה, בכפוף להנחיות המפורטות בחוזר מנכ”ל או על פי החלטת הצוות החינוכי.
  3. כבוד הפרט – כל באי בית הספר ייהנו מיחס של כבוד ושל סובלנות.

על פי הנחיית משרד החינוך, על בתי הספר לכלול את מרכיב ההתנהגות הלימודית (“תלמידאות”) בשיעורים בהערכת התלמיד (בתעודות ביה”ס). להזכירכם, חלק מהציון מושתת על מרכיב זה שנגזר מהפרמטרים הבאים: הגעה נוכחות סדירה בביה”ס, הכנת ש”ב, השתתפות בשיעורים, התנהגות נאותה.

בטיחות ומוגנות ודרכי תגובה:

בית הספר אחראי לביטחונם ולבטיחותם של התלמידים. ביה”ס מחויב כלפי ההורים להבטיח כי התלמידים נמצאים בסביבה מוגנת ומפוקחת בשעות שהם נשלחו אליו.

“אלימות היא הפתרון האחרון של חסרי היכולת”

אלימות:

העיקרון – אלימות, מלבד היותה מגונה כהתנהגות אנושית שלילית, מעכירה את אקלים בית הספר ומסכנת את חייהם, בריאותם ונפשם של הנפגעים ממנה. חובתנו להבטיח שהתלמידים יחזרו מבית הספר שלמים בגופם ובנפשם.

ביה”ס מייחד חלק משמעותי משיעורי החינוך לתכנים בנושא מניעת אלימות.

ביה”ס שוקד על קיום מעגלי שיחה הורים, מורים ותלמידים מתוך אמונה ששיתוף פעולה מונע אלימות.

משרד החינוך הוציא הנחיות חד משמעיות בנושא הטיפול באלימות, והנהלת בית הספר פועלת בנחישות ובתקיפות כדי למנוע אלימות פיזית ומילולית כלפי תלמידים ומבוגרים.

אלימות פיזית– כל פעילות שיש בה פגיעה בגוף של אדם אחר או נגיעה בניגוד לרצונו של אדם אחר. אין להכות, לחנוק, לדחוף, לתת סטירה, לתת אגרוף, לבעוט, לנשוך, לצבוט, לזרוק חפץ או להשתמש בחפץ באופן העלול לסכן את הזולת, לטרוק דלת, לירוק.

(סימוכין: חוזר מנכ”ל (מיוחד) ב’ תשמ”ח חנ/ 1; חוזר מנכ”ל (מיוחד) ד’ תשנ”ב).

חל איסור מוחלט על הכנסת כלי נשק קרים לבית הספר ואחזקה בהם. נתפס תלמיד שברשותו אולר, סכין וכו’ – הנשק יוחרם ודינו כמי שנתפס במעשה אלימות.

כך גם עם תלמיד שהתנהג בחוצפה קיצונית כלפי מורה או עובד בבית הספר, יטופל ע”י בעל התפקיד הרלוונטי עפ”י תקנון המשמעת הבית ספרי.

אופן הטיפול המיידי: בכל מקרה של אלימות – חובתם של המורים המקצועיים להביא לסיומו של המקרה באופן המידי ביותר ולפנות מיד עם המעורבים אל המחנך או רכז השכבה להמשך טיפול .

דרכי תגובה:

1) תלמיד שיהיה מעורב באלימות בפעם הראשונה, תיערך שיחת ברור עמו,  בנוכחות המחנך, רכז השכבה       והתלמידים המעורבים. לאחריה יושעה מלימודים ליום אחד, ע”י רכז השכבה.

2) תלמיד שיהיה מעורב באלימות בפעם השנייה, הוריו יזומנו לשיחה מיידית בנוכחות המחנך, רכז השכבה והמנהל הפדגוגי. לאחריה יושעה לשלושה ימים. מיד עם חזרתו מההשעיה יופנה לשיחת יעוץ עם יועץ/יועצת ביה”ס.

3) תלמיד שיהיה מעורב באלימות בפעם השלישית יוזמן ביחד עם הוריו והגורמים המחנכים למנהלת בית הספר.

4) בכל מקרה חמור של אלימות, יקדישו מחנכי בית הספר שעת חינוך לנושא בכל מעגלי הפגיעות .

5) באחריות המורה שהיה נוכח בתקרית אלימות להוציא דו”ח אירוע, ולהעבירו לגורמים המטפלים:  מחנך/ת הכיתה,  -רכזת השכבה,  – מנהלת החטיבה.

 השחתת רכוש (ונדליזם)

העיקרון: במהלך חופשת הקיץ ביה”ס בשיתוף רשת אורט ועיריית מעלות משקיע מאמצים רבים ומשאבים על מנת לאפשר סביבה למידה נעימה ונוחה לכלל הנוכחים בה. ביה”ס מייחס  חשיבות גבוהה לשמירה על הקיים תוך המשך טיפוח מתמיד של המרחב. ביה”ס יפעל בנחרצות על מנת לשמור על המרחב מפני השחתה. על כל באי ביה”ס לכבד את המקום והציוד על מנת להנעים את שהותנו במקום.

כל פגיעה ברכוש נחשבת השחתת רכוש. היה ומדובר ברכוש השייך למישהו אחר או ברכוש בית הספר ובכלל זה ציור על שולחנות, כסאות, קירות, שבירה או קלקול של ציוד מעבדה, מחשבים וכיו”ב.

אופן הטיפול המיידי: בכל מקרה של השחתת רכוש, חובתו של צוות ביה”ס להביא להפסקת ההשחתה באופן מידי ולפנות מיד עם המעורבים אל המחנך או רכז השכבה להמשך טיפול. 

דרכי תגובה:

1) תלמיד שיהיה מעורב בוונדליזם בפעם הראשונה, תיערך שיחת ברור עמו,  בנוכחות המחנך ורכז השכבה. לאחריה יתכן והתלמיד יושעה מהלימודים ליום אחד, ע”י רכז השכבה.

2) תלמיד שיהיה מעורב בוונדליזם בפעם השנייה, הוריו יזומנו לשיחה מיידית בנוכחות המחנך, רכז השכבה והמנהלת הפדגוגית. לאחריה יושעה לעד שלושה ימים. מיד עם חזרתו מההשעיה יופנה לשיחת יעוץ עם יועץ/יועצת ביה”ס.

3) תלמיד שיהיה מעורב בוונדליזם בפעם השלישית יוזמן ביחד עם הוריו והגורמים המחנכים למנהלת בית הספר.

4) בכל מקרה חמור של וונדליזם, יקדישו המחנכים שעת חינוך לנושא בכיתות שתלמידיהן היו מעורבים באירוע.

5) בכל מקרה של וונדליזם, יוציא המורה המעורב יחד עם מחנך הכיתה את סיכום שיחת הברור להוריו של התלמיד עם העתקים לתיק האישי של הילד הפוגע, למנהלת ביה”ס ורכז השכבה.

6) בכל מקרה של וונדליזם יחויבו הורי התלמיד בתשלום הנזק שנגרם.

גניבות:

העיקרון: גניבה – לקיחת רכוש השייך למישהו אחר ללא רשות, כגון: גניבת תיקים, תכולה של תיקים, ביגוד, פלאפונים, גניבת ספרים מספרית בית הספר או כל רכוש אחר השייך לבית הספר.

 דרכי תגובה:

1) על איש הצוות שאליו פנה התלמיד לגלות התייחסות לעניין הגניבה ולקיים בירור.

2) על מחנך/ת הכיתה לשוחח עם הילד ממנו נגנב הדבר, לתמוך בו ולסייע לו.

3) על מחנך הכיתה להתייחס בכיתתו לעניין הגניבה בשיעור הקרוב ביותר לזמן האירוע, ולקיים שיחה עם תלמידי הכיתה תוך התייחסות להבדל בין הלשנה לדיווח.

4) במידה שנמצא התלמיד שגנב, יש להזמין את הוריו לשיחה, ועליו להשיב את הגניבה או את שווי הערך שלה לבעליה.

5) תלמיד שגנב רכוש השייך לבית הספר, יבצע עבודות טיפוח בבית הספר .

6) ביה”ס (אם הינו בעל הרכוש) או הורי התלמיד שממנו גנבו, רשאים להגיש תלונה במשטרה.

7) ביה”ס ישתף פעולה עם המשטרה בהסברה בעניין גניבות, ללא קשר לגניבה מסוימת.

למען הסר הספק, ביגוד/ציוד של מורה/תלמיד שמובא לבית הספר הוא באחריותו האישית של בעל הרכוש בלבד. בכל מקרה אין בית הספר אחראי על גניבות או נזקים לרכוש פרטי, ואינו ממליץ להשאיר את חפצי ערך (ארנקים, טלפונים ניידים, תכשיטים וכדומה) ללא השגחה.

תלבושת והופעה חיצונית 

צוות ביה”ס רואה בהופעה מסודרת חלק מהיחס הנאות ללימודים וחלק מהמונח “תלמידאות”.

  • התלמיד יגיע לבית הספר ולכל סוגי הפעילויות מטעם בית הספר בתלבושת אחידה- למעט ימי ו’בהם ניתן להגיע ללא תלבושת אחידה . יש להקפיד על תלבושת נאותה עפ”י הכללים המקובלים בביה”ס.

  בקיץ – חולצת טריקו חלקה עם סמל בית הספר מוטבע.

        בחורף-  עם סווצ’ר חלק עם סמל בית הספר מוטבע.

        בעונות מעבר- ניתן להגיע עם עליונית חלקה מעל חולצת ביה”ס ובלבד שסמל ביה”ס יראה.

 תלמיד שיופיע לבית הספר עם חולצה או סווטשירט אחרים מאלה, לא יורשה להיכנס לבית הספר  ויאלץ לחזור לביתו להחלפת התלבושת.

ג.  בימי זיכרון ממלכתיים יש להגיע בתלבושת אחידה בצבע לבן.

ד.  חל איסור להשחית את החולצה או את הסווצ’ר בכל דרך שהיא (קיצור / גזירת מחשוף או שרוול) השחתה כזו  דינה כדין הגעה ללא תלבושת.

ה.  אין לבוא לבית הספר יחפים או בקבקבים/ בנעלי אצבע/ בנעלי בד פתוחות/ בנעלי בית או בנעלים עם עקבים גבוהים.

ו. אין לבוא לבית הספר בלבוש או בהופעה בלתי הולמים (חולצות חושפניות, מכנסונים קצרים, איפור מוגזם,  “פירסינג” לסוגיו  השונים וכדומה). ניתן להגיע לביה”ס במכנסיים מטולאים, קרעים במכנסיים יורשו מהברך למטה.

ז.  אין לבוא לבית הספר בשיער צבוע- למעט גוונים טבעיים.

ח.  לשיעורי חינוך גופני יש להופיע בתלבושת מלאה הנהוגה בבית הספר: מכנסי התעמלות בצבע אחד (שאין עליהם  הדפסים בולטים), חולצת טריקו חלקה עם סמל בית הספר ונעלי ספורט.

היעדרויות:

העיקרון – הנוכחות היא אחד המרכיבים בהערכת התלמיד, זאת מתוך הנחה שהיעדרות משיעור גורמת בד”כ לתפקוד לקוי, לפגיעה בהישגי התלמיד ולחוסר יכולת של המורה להעריכו. זכותו של התלמיד להשכלה ולחינוך מחייבת שמירה על רמת נוכחות רציפה ובלתי מופרעת לאורך תקופת הלימודים. לאורך השנה מפוזרות תקופות של חגים וחופשות, וחובה עלינו למצות את ימי הלימודים למטרות להן נועדו.

אנו מצפים מההורים לסייע לבית הספר לקיים שגרת לימודים בלתי מופרעת. הסיבות בגינן ההיעדרות תחשב מוצדקת מפורטות בהמשך. כל היעדרות שאינה מהסיבות הללו תחשב כלא מוצדקת גם אם ניתן אישור הורים לכך.

על פי תקנות משרד החינוך, אין לאשר נסיעה לחו”ל, טיולים וחופשות משפחתיות על חשבון ימי לימודים. במקרים חריגים בלבד יש להגיש בקשה בכתב למנהל בית הספר ולקבל את אישורו (רק במקרה של אירוע משפחתי מדרגה ראשונה).

שחרור מוקדם מהלימודים בנסיבות מיוחדות:

בחט”ב לא לפני תום השעה החמישית ללימודים. ההורים והתלמידים ייודעו במידת האפשר.

מהי היעדרות מוצדקת:

להלן המקרים הנחשבים היעדרות מוצדקת:

א. אשפוז בבית-חולים או מחלה –  על ההורים ליידע את המחנך. התלמיד בשובו יציג אישור מתאים.

ב. אבל במשפחה או  להבדיל שמחה משפחתית (שניהם מדרגה ראשונה בלבד) על ההורים ליידע את המחנך.

ג. זימון ללשכת הגיוס – על התלמיד ליידע את מחנך הכתה מראש על היעדרותו הצפויה, ועליו להציג צו זימון מלשכת הגיוס.

ד. מילוי תפקיד בבית הספר- התלמיד חייב לעדכן את מוריו מראש על ההיעדרות הצפויה  ולהציג את  האישור כנדרש מבעל התפקיד שאישר אותה.

ה. מבחן נהיגה מעשי / מבחן תיאוריה- בתנאי שהתלמיד הודיע למחנך הכתה מראש על היעדרותו הצפויה והציג אישור  בשובו לבית הספר.

ו. היעדרות מטיול או מכל אירוע אחר הנערך ע”י בית הספר, דינה כדין היעדרות מבית הספר, וחלים עליה כל הכללים  הנהוגים במקרה של היעדרות.

אופן הדיווח  והטיפול  בהיעדרות:

א.  אישורים על היעדרויות מוצדקות יש להציג למחנך/ת הכיתה.

ב. אחריות לטיפול בהצדקת החיסור (אם הוא אכן מוצדק) מוטלת על התלמיד, ועליו לטפל בנושא תוך שבוע מיום ההיעדרות.

ג. זימון לשיחת בירור: תלמיד שצבר במהלך סמסטר שלושה ימי היעדרות לא מוצדקים יוזמן יחד עם הוריו לשיחה עם מחנך הכיתה. צבר חמישה ימי היעדרות לא מוצדקים יוזמן יחד עם הוריו לשיחה עם רכז השכבה והמחנך, צבר שמונה ימי היעדרות לא מוצדקים יזומן יחד עם הוריו לבירור אצל המנהלת הפדגוגית.

ד. הוראות המנהל הכללי של משרד החינוך מטילות הגבלות על תלמיד הנעדר מימי לימוד רבים, עד כדי מניעת הגשתו למבחני סיום השנה/בחינות בגרות וקבלת תעודת סיום ובמקרים מסויימים אף הישארות כיתה. בהתאם לזאת: תלמיד הנעדר למעלה מ- 30% מהשיעורים אינו זכאי לגשת לבחינת הבגרות במקצוע.

תלמיד המרבה להחסיר עלול למצוא עצמו במצב בו המועצה הפדגוגית תקבע כי אינו עולה כיתה.

ה. תלמיד שלא חש בטוב במהלך יום הלימודים יפנה אל המורה המקצועי המלמד בכיתה, ועל פי הצורך יופנה אל הגורמים המתאימים בבית הספר להמשך טיפול.

ו. תלמיד שצבר למעלה מ 10% היעדרויות בלתי מוצדקות יועבר לטיפול קבס”ית ביה”ס.

אופן המעקב: נוכחות והיעדרות התלמידים מדווחות ע”י המורים באופן שוטף למערכת המנב”ס. התלמידים והוריהם יכולים לצפות במערכת התלמידע בנתוני המשמעת והנוכחות של התלמידים.

בכל מקרה של היעדרות האחריות להשלמת החומר הלימודי היא של התלמיד.

איחורים:

העיקרון – הגעה לשיעור בזמן של כל התלמידים (כמו גם המורים) מאפשרת למידה רציפה לאורך השיעור. איחורי תלמידים לשיעור משבשים את רצף ההוראה והלמידה.

אופן המעקב – איחורי התלמידים מדווחים ע”י המורים באופן שוטף למערכת המנב”ס. התלמידים והוריהם יכולים לצפות במערכת התלמידע בנתוני המשמעת והנוכחות של התלמידים.

אופן הטיפול:

  • במקרה של איחורים חוזרים יטופל התלמיד באופן משמעתי ע”פ היררכיית הטיפול הבית ספרי. תלמיד הצובר שלושה איחורים אצל אותו מורה – יישאר שעה לאחר הלימודים לביצוע מטלה- באחריות המורה המקצועי.(יש לפעול עפ”י הטבלה המצ”ב בסוף המסמך)

התנהגות בשיעורים ובבית הספר:

 העיקרון: כדי לקיים שיעור באווירה נוחה, שקטה ומתאימה ללמידה, על התלמידים להתנהג בצורה נאותה. המורה הוא האחראי הבלעדי לכל המתרחש בשיעורו, ולכן בידו הסמכות להחליט מתי ייחשב תלמיד כמפריע למהלך השיעור. בכל מקרה בו התלמיד חש נפגע מהוראות המורה – עליו להישמע תחילה להוראות המורה ורק אח”כ להביע את השגותיו בפני המחנך, רכז השכבה או מנהלת החטיבה (לפי הסדר הנ”ל).

התנהגות בשיעורים מהווה אחד הקריטריונים של תלמידאות.

הפרעות, איחורים והיעדרויות בלתי מוצדקות עלולים לפגוע בציון הסופי של התלמיד.

א. אין להמתין למורה במסדרון. תלמיד שיימצא מחוץ לכתה עם הגעת המורה יירשם כמאחר.

ב. יש להמתין למורה בעמידה ליד שולחן התלמיד, בכיתות ז’- ט’.

ג. חל איסור לצאת מהכיתה ללא רשות.

ד. אין לצאת מהכיתה כדי לשתות. יש להביא בקבוק מים מהבית.

ה. אין להוציא את הטלפון הסלולארי במהלך השיעור, הטלפון יישאר בתוך  התיק כבוי, אלא אם כן יש הנחייה אחרת מהמורה המלמד בכיתה. (יש לפעול עפ”י הטבלה המצ”ב בסוף המסמך)

ו. על התלמיד חלה החובה להישמע להוראות לכל צוות המורים והעובדים בבית הספר.

ז. אסור באיסור חמור לעזוב את שטח בית הספר במהלך יום הלימודים ללא אישור מתאים  בכתב.

ח. חל איסור  לקפוץ מעל גדרות בית הספר.

ט. חל איסור על עישון או  על שתיית אלכוהול בשטח בית הספר (ואף מחוצה לו) הן בשעות הלימודים והן בפעילויות אחרות הקשורות לבית הספר.

י. חל איסור על הזמנת זרים וחברים שאינם תלמידי בית ספרנו, לתחומי בית הספר בעת הלימודים ובאירועים שונים, פרט למקרים בהם הותר הדבר.

יא. תלמידים בעלי כלי רכב דו גלגלי (אופניים, קטנוע, אופנוע) יובילו אותם באורח ידני עד למקום חניה  מסודר וידאגו לנעילתם ולמניעת השימוש בהם גם בידי אחרים. אין הנהלת בית-הספר אחראית לרכוש ולשלמות כלי  הרכב. כלי הרכב הוא באחריות מלאה של בעל הרכב.

יב. חל אסור להביא לבית הספר גלגיליות, סקייטבורד, קורקינט וכדומה.

יג. חל איסור יציאה בעת שיעור ולא על חשבון זמן השיעור כדי לקנות במזנון.

דרכי תגובה בעת בעיית משמעת ( על פי שיקול דעתו המקצועית של המורה):

אופן המעקב:  הערות משמעת מוזנות באופן שוטף וסדיר למערכת המנב”ס. התלמידים והוריהם יכולים לצפות במערכת התלמידע בנתוני המשמעת והנוכחות של התלמידים.

אופן הטיפול:

לביה”ס היררכיית טיפול באירועי משמעת, אין בכך לסתור את הוראות חוזר מנכ”ל באשר לקיים נוהל הרחקת תלמיד.

מבחנים ובחנים.

א. התנהגות בעת בחינה:

  1. בעת הבחינה יש לשמור על שקט מירבי.
  2. מורה רשאי לפסול בחינת תלמיד, המפריע למהלכה התקין של הבחינה בכתה, או להוריד ציון בהתאם לשיקול  דעתו.
  3. תלמיד שיעתיק בבחינה או יסייע לחברו – בחינתו תפסל וציונו בה יהיה אפס. תלמיד זה אינו זכאי  למועד ב’.
  4. תלמיד שנעדר מבחינה , ציונו יהיה אפס עד להצגת אישור על היעדרות מוצדקת.
  5. במידה ונעדר תלמיד מבחינה, יהיה זכאי למבחן מועד ב’, במידה  ויציג אישור מוצדק      להיעדרות.
  6. אין לצאת במהלך המבחן, אלא באישור המורה הבוחן.
  7. חל איסור שימוש במכשירי שמע במהלך הבחינה. תלמיד שייתפס ובידיו פלאפון במהלך    בחינה, ייחשב הדבר כהעתקה בבחינה והבחינה תיפסל.
  8. באחריות התלמיד לעקוב אחר מצבו דרך ה”תלמידע”.

ב.  נוהל הגשת בקשה לבחינה במועד ב’ :     

זכאים להבחן במועד ב’:

1.תלמידים שנעדרו מסיבה מוצדקת במועד א’ ( הוצג אישור למחנך/ת הכיתה).

2.תלמיד המעוניין לשפר את ציונו (בתיאום עם המורה המקצועי ועל פי שיקול דעתו של המורה) זכאי פעם אחת  בסמסטר במקצוע בלבד.

3.שיקול דעת המורה יושתת על המרכיבים: א. נוכחות סדירה ושוטפת בשעורים. ב. הכנת מטלות בקביעות. ג.  גילוי יחס חיובי למקצוע. ד.  עמידה בתנאי ובדרישות המקצוע.

* ציון מועד א’ יילקח בחשבון לממוצע כבוחן ויהווה 30% מהציון המבחן.

ג. ערעור על ציון בחינה

  1. תלמיד הרוצה לערער על ציון בחינה נדרש להציג לרכז בחינה מועתקת ובחינה מקורית אותן יעביר הרכז לרכז המקצוע.
  2. רכז המקצוע יעביר הבחינה המועתקת למורה מקצועי אחר אשר יבדוק את הבחינה. במקרה של פער של 10 נקודות יישקל שינוי הציון.

מבחני בגרות

א. בחינת המתכונת תיערך לא פחות משבועיים לפני יום הבחינה. (ברוב המקרים-עפ”י לו”ז של בחינות הבגרות השונות)

ב. הציון הבית ספרי של התלמידים ייבנה ע”י מורי המקצוע – (בהחלטה מערכתית של צוות המקצוע, בהתאם לחוקי חוזר מנכ”ל וע”פ המדיניות הצוותית). הציון ישקף הן את הישגי התלמיד והן את תפקודו הלימודי לאורך תקופת הלימודים.

ג. הציון הבית ספרי יפורסם לא פחות מ-6 ימים לפני מועד הבחינה על לוח המודעות, ע”פ מספרי תעודות הזהות של התלמידים וע”פ קבוצת הלימוד. מסירת הציונים למזכירות על גבי טופס מיוחד המכיל את קבוצת הלימוד והתלמידים ע”פ מספרי הזהות – הינה באחריותו של כל מורה מקצועי – אכיפת הנושא – באחריות מנהלת פדגוגית.

ד. כל תלמיד זכאי לקבל מידע על  הציון השנתי חמישה ימים לפני מועד בחינת הבגרות.

ה. בזמן בחינת הבגרות – מורה מקצועי מבית הספר לא יהיה רשאי להיכנס לכיתת הבגרות. שאלות למורה ניתן להפנות בכתב – ע”י הגורמים המשגיחים.

ו. חובה על כל תלמיד לגשת לבחינות הבגרות על פי תוכנית העבודה הפדגוגית של התלמיד. 

ז. תלמיד יגיע לביה”ס חצי שעה לפני המועד הקבוע לתחילת הבחינה ובתלבושת אחידה. 

ח. התנהגות התלמיד בבחינה תהייה על פי כללי בית הספר, אחרת תיפסל זכותו לבצעה!

נהלים כלליים:

  1. התלמידים יקבלו בתחילת שנת הלימודים את הפירוט על פיו נבנה הציון השנתי. (פירוט שקלול האחוזים שעליו ייבנה הציון מחצית והציון השנתי).
  2. הרכזים הפדגוגיים יקבעו את מועדי המבחנים (בהתאם ללוח הפעילויות השנתי). כל שינוי במועד המבחן ייעשה אך ורק דרך רכז/ת המבחנים.
  3. על כל מורה למסור לתלמידיו לפחות שבוע לפני המבחן את החומר למבחן ואת מבנה המבחן – משקלו היחסי של כל נושא במבחן.
  4. באתר האינטרנט של ביה”ס ובתלמידע יינתן פרסום ללוח המבחנים (באחריות רכז/ת המבחנים).
  5. חובתו של המורה להחזיר את המבחנים עד שבועיים מיום קיומם.
  6. נבחנים מיוחדים: על המחנך/ת, המורה ויועצת השכבה לדאוג לכך שתלמידים בעלי התאמות לימודיות ייבחנו עפ”י הדרכים  המותאמות להם:

תלמידים אשר אושרו להם התאמות הדורשות התארגנות בזמן (מבחן בע”פ, תוספת זמן,שעתוק, הכתבת תשובות לבוחן נטרלי), חייבים להיבחן באותו היום כמו שאר התלמידים.  באחריות המורה המקצועי להיערך למקום, זמן ובוחנים להארכת זמן/אחר – באמצעות רכז המקצוע להעביר הצרכים מראש לרכזת המערכת.

זכות ערעור לתלמיד על ציון מחצית/שנתי

א. לכל תלמיד הזכות לערער על הציון הבית ספרי (ציון בתעודה או הציון לבגרות).

ב. הערעור יהיה מנומק, ויוגש בכתב למורה המקצועי לפחות שלושה ימים לפני המועד של בחינת הבגרות או עד חמישה ימי עבודה לאחר חלוקת התעודות. ערעורים בע”פ ובטלפון לא יתקבלו וכן לא נדון בערעורים שיוגשו אחרי המועד הנקוב.

ג. המורה המקצועי יבדוק את הערעור ויעביר את תוצאות בדיקתו לרכז מקצוע, למנהלת הפדגוגית ולמחנך.

ד. המחנכת תבדוק את תשובת המורה ותודיע לתלמיד אם ערעורו התקבל ומה תוצאותיו.

ניקיון הכיתות ובית הספר

באחריות המורה המלמד בכיתה לוודא כי תלמידי הכיתה בסוף כל יום לימודים מרימים את כל כסאות הכיתה.

שימוש במחשבים ובמעבדות

1) אין להכניס דברי מזון או שתייה לחדרי המחשבים והמעבדות.

2) אסור להתקין במחשבים משחקים ותוכנות ע”י התלמידים בשיעור או בכל זמן אחר.

3) התלמידים יכולים לשהות בחדר המחשבים והמעבדות רק באישור או בנוכחות מורה אחראי.

4) אין לטלטל מחשבים או להעביר חלקי מחשב ממחשב אחד למחשב אחר.

5) על תקלה בציוד או במחשבים יש להודיע מיידית לאחראי על תחזוקת המחשבים או המעבדה בבית הספר.

6) שמירת קבצי תלמידים ומורים תתאפשר בכונן רשת המיועד לכך בלבד.

7)  יש לשמור על שלימות הציוד ותקינותו לתועלת כל המשתמשים בחדרי המחשבים והמעבדות.

8)  דין שיעור במעבדה כדין שיעור רגיל בכתה.

9) במעבדה משתמשים בציוד. יש לציית להוראות המורה האחראי והלבורנט במעבדה.

10)  תלמיד שיקלקל או ישבור ציוד במעבדה יתבע לשלם את מלוא התמורה.

פעילות חברתית ופעילות בלתי פורמאלית

חלה חובת נוכחות בפעילות בלתי פורמאלית (טיולים, סמינרים, הרצאות וכו’) כמו בפעילות פורמאלית.

תלמידים הנדרשים לצאת על חשבון שיעור להכנת פעילות חברתית (הכנת טקסים, מועצת תלמידים וכו’) יתאמו יציאתם עם המורה המקצועי המלמד באותו שיעור.

פעילות חוץ בית ספרית

הוצאת תלמידים לפעילות מחוץ לשטח בית הספר, לטיולים, סמינרים, סיורים וכו’, בנוסף לחשיבותה העצומה כרוכה באחריות גדולה על הצוות החינוכי ובית הספר.

כל יציאה לפעילות חוץ בית ספרית, מחייבת הסכמת ההורים ע”י חתימה על טופס מתאים. כמו כן יאשרו ההורים בטופס זה למחנך הכיתה להשעות את התלמיד מהפעילות במידה ולא יישמע להוראות המחנך ו/או המורה המלווה במהלך הפעילות (הגעת ההורים למיקום הפעילות על מנת לקחת את התלמיד או שליחתו בליווי מבוגר במונית על חשבון ההורים)

הספרייה

הספרייה מרכזת את הטיפול בספרי קריאה ועיון, ובהשאלת ספרי לימוד ומגזינים.

נוהלי השאלה

1.התלמידים יקבלו את ספרי הלימוד בתחילת השנה לפי קבוצות הלימוד.

2.על התלמידים להחזיר את הספרים לספריה באותו מצב בו נמסרו להם ובמועד הנדרש.

3.תלמיד אשר לא הסדיר את נושא השאלת הספרים או/ו לא הסדיר את תשלומי החובה לבית הספר לא יוכל לשאול ספרים בתחילת שנת הלימודים.

תקנון הספרייה

הספרייה פתוחה לשרות התלמידים בימים א’-ה’ .

על המשתמשים בספרייה להישמע להוראות הספרניות ולשמור על הכללים הבאים:

1) אין להיכנס לספרייה עם תיקים.

2) אין  להיכנס לספרייה עם אוכל ושתייה.

3) המחשבים בספרייה נועדו להכנת עבודות, שיעורים ולכל מטרה לימודית אחרת. אין לשחק בהם.

4) יש לשמור על הניקיון והציוד בספרייה.

5) יש לכבות את הטלפונים הניידים, נגני המוזיקה וכדומה  עם הכניסה לספרייה.

6) בסיום העבודה בספרייה יש להשאיר את המקום מסודר, להחזיר הכיסא למקום ואת הספרים להניח בסלסלה שבדלפק הספרניות.